Houten dieren wandhaken - hoe worden ze gemaakt?

Houten dieren wandhaken -  hoe worden ze gemaakt?

Het lijkt me leuk om jullie achter de schermen mee te nemen naar het proces van onze houten dieren wandhaken. Zo krijg je een beter beeld van hoe het er allemaal aan toe gaat bij Ted  & Fred. 

Hoe het begint
Alles begint met een idee. Niet elk dier is geschikt om als houten wandhaak gemaakt te worden want de achterkant en het gezichtje moeten zo goed tot z’n recht komen dat de wandhaak én mooi is én herkenbaar. Zo leek het mij enorm leuk om een aap als wandhaak te hebben maar het kwam gewoon niet mooi uit.

Als de wandhaken bedacht en uiteindelijk getekend zijn wordt er een sample gemaakt door de producent. Ted & Fred werkt met 2 houtbewerkingsbedrijven uit Nederland. De communicatie lijnen zijn hierdoor kort en de verzendkosten hou je op deze manier ook laag. Daarnaast is het ook gewoon tof dat ze van Nederlandse bodem komen. Keur ik de sample goed dan wordt het productie proces in gang gezet.

Tijdens het maak proces moet je blijven controleren.
Een wandhaak maken is niet zomaar de machine aanzetten en wachten tot het klaar is. De wandhaken gaan door een machine en dan heb je een hele grote plaat met hout en daar zitten alle wandhaken in. Tijdens dit proces moet er ook constant gekeken worden of alles nog wel goed gaat dus de machine lekker 3 uur z’n gang laten gaan zit er niet bij. Hierna moeten alle wandhaken gecontroleerd en afgewerkt worden. Dit gaat met een supersnelle machine maar dat gebeurt wel haak voor haak wat betekent dat die met de hand constant verwisseld moeten worden. Als laatste wordt het logo op de achterkant gezet en dit gebeurt met een mal waar zo’n 10 tot 20 haken in kunnen (afhankelijk van de grootte). Je kan je voorstellen als ik ongeveer 500 wandhaken bestel hoe lang deze laatste 2 processen duren.

Als de wandhaken klaar zijn ga ik ze vaak zelf halen. Dit vind ik belangrijk omdat ik zo contact blijf houden met de producenten en zo leer ik zelf ook steeds meer over het maak proces én daarnaast bedenken we ook vaak hele leuke nieuwe producten, bijvoorbeeld de kapstok is zo ook bedacht!

Hout leeft!
De wandhaken zijn inmiddels bij mij in Roelofarendsveen en die worden allemaal gesorteerd zodat ik ze makkelijk terug kan vinden én de voorraad goed bij kan houden. De zakjes met schroefjes en plugjes worden weer gevuld zodat deze ook bij de bestelling kunnen worden toegevoegd. Ik geef deze gratis erbij als service want hoe fijn is het dat je gewoon gelijk de wandhaak kan ophangen!

Hout blijft een product dat leeft. Dit betekent dat elke haak anders is, sommige zitten iets strakker als de andere en soms heb je een klein haakje dit hoort erbij. Maar ik controleer elke wandhaak die weg gaat en eigenlijk altijd ga ik er nog met een schuurpapiertje langs als laatste controle.

Elke houten dieren wandhaak van Ted & Fred wordt met enorm veel zorg en liefde bedacht, ontworpen, gemaakt, gecontroleerd en daarna ingepakt om vervolgens een heel mooi plekje te krijgen bij jullie thuis.

Wil jij dit ook?
Ben je op zoek naar unieke, sfeervolle en lieve muurdecoratie voor de baby- of kinderkamer dan zijn de houten dieren wandhaken van Ted & Fred precies wat je nodig hebt.

Gebruik ze als kapstok, gebruik het als bewaarplek voor “het eerste pakje”, hang er toffe decoratie aan zoals een plantje, een tasje of slinger of maak er een geweldige lamp van.

Kortom DÉ musthave voor elke kamer.

Een leuk weetje: Als je 3 wandhaken besteld krijg je een leuke korting. Deze kan je hier vinden!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd