Veiligheidsvoorschriften

Houten wandhaak:
De wandhaken van Ted & Fred zijn gemaakt van multiplex hout. Deze haken zijn niet voor oraal gebruik en dienen alleen gebruikt te worden als wandhaak.
Bij levering van de wandhaak ontvangt u een gebruiksaanwijzing hoe de haken te monteren aan de muur met daarbij de bijbehorende schroeven en plugjes.
Let op: bij installatie van de wandhaken niet binnen handbereik van kinderen houden. De schroeven en plugjes zijn niet om mee te spelen en dienen uitsluitend gebruikt te worden door volwassenen.

Houten wandlamp:
Deze houten wandlampen zijn niet voor oraal gebruik en dienen alleen gebruikt te worden als wandlamp en zijn 
geen speelgoed.
Let op: bij installatie van de wandlamp niet binnen handbereik van kinderen houden. De schroeven en plugjes die je gebruikt om de lamp op te hangen zijn niet om mee te spelen en dienen uitsluitend gebruikt te worden door volwassen 

Siliconen producten:
De siliconen slabben, bordjes en bekers zijn vaatwasser bestendig, maar dienen in de bovenste lade van de vaatwasser gelegd te worden. Om de kwaliteit goed te houden geen wasprogramma hoger dan 65 graden gebruiken. De siliconen producten dienen te alle tijden onder toezicht van een volwassene gebruikt te worden. Gebruik deze producten alleen tijdens voedingsmomenten. De siliconen slabben NIET om laten wanneer het kindje in de box of bed ligt of zit, alle siliconen producten zijn geen speelgoed en daarnaast is het ook niet bedoelt voor oraal gebruik.

De siliconen producten van Ted & Fred voldoen aan al onze veiligheidsvoorwaarden.

Siliconen regenboog:

De siliconen regenbogen van Ted & Fred zijn voor kinderen vanaf 12 maanden. Spelen dient te alle tijde onder toezicht van een volwassene te gebeuren. Let op, dat de losse onderdelen niet in bed of box van het kindje liggen of terecht komen. De siliconen regenboog is gemaakt van foodgrade siliconen en is vrij van BPA, PVC, latex en phthalate. Je maakt de regenboog gemakkelijk met warm water schoon. De regenboog heeft een CE-keurmerk en voldoet aan alle veiligheidsvoorwaarden.
Tip: Spoel de regenboog bij het eerste gebruik schoon voordat je kindje het gaat gebruiken.

Speenkoord:
De speenkoorden van Ted & Fred zijn GEEN speelgoed. Een speenkoord is enkel
bedoeld om een fopspeen aan te bevestigen. Deze dien je te allen tijde onder toezicht van een volwassene te gebruiken. Bij een eerste gebruik controleer of beide uiteinden goed zijn bevestigd. NIET gebruiken wanneer het kind alleen in een box, wiegje of bed ligt. NIET verlengen met andere producten of bevestigen aan veters, linten, snoeren en/of losse kleding of soortgelijke. Dit wordt geadviseerd in verband met eventueel verstikkingsgevaar. NIET rond de hals van het kind knopen en/of bevestigen. Blijf het speenkoord controleren.

Bijtring:
Laat het kind nooit met een bijtring alleen in een box, wiegje of bed. De bijtring is te allen tijde alleen bedoeld voor gebruikt onder toezicht van een volwassene.
Een bijtring kan slijtage geven door de vele wrijving en beweging van de onderdelen controleer daarom regelmatig of alle onderdelen nog vastzitten. Wanneer een bijtring in contact komt met (veel) speeksel door bijvoorbeeld kwijlen of water/vocht kunnen de materialen hun stevigheid verliezen. Ook daarom is het belangrijk om de bijtring vaak te controleren.

Speelgoed:
Het speelgoed wat aangeboden wordt door Ted & Fred is van de merken Tender Leaf Toys en New Classic toys. De aanbevolen leeftijdsgrens staat altijd in de omschrijving aangegeven. Spelen dient te alle tijde onder toezicht van een volwassene te gebeuren. Let op, dat de losse onderdelen niet in bed of box van het kindje liggen of terecht komen. 

Het speelgoed mag niet bij open vuur gehouden worden, verwijder altijd eerst al het verpakkingsmateriaal alvorens het product aan een kind te geven.

Voor meer veiligheidsvoorschriften lees altijd de verpakking van het speelgoed.

De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van onze veiligheidsvoorschriften ligt bij de eindgebruiker(s). Bij het akkoord gaan met de algemene voorwaarden wordt er bevestigd dat er kennis genomen is van deze voorschriften. Als u onze veiligheidsvoorschriften niet hanteert kan Ted & Fred op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor enig letsel of andere zaken. Bij ieder artikel waarbij de voorschriften van toepassing zijn is een gedrukt exemplaar bijgesloten, geef je het artikel cadeau aan iemand lever dan altijd de voorschriften mee zodat ook de ontvanger deze in zijn/haar bezit heeft.