Veiligheidsvoorschriften

Veiligheidsvoorschriften Ted & Fred:

Speenkoord:
De speenkoorden van Ted & Fred zijn GEEN speelgoed. Een speenkoord is enkel bedoeld om een fopspeen aan te bevestigen. Deze dien je te allen tijde onder toezicht van een volwassene te gebruiken. Bij een eerste gebruik controleer of beide uiteinden goed zijn bevestigd. NIET gebruiken wanneer het kind alleen in een box, wiegje of bed ligt. NIET verlengen met andere producten of bevestigen aan veters, linten, snoeren en/of losse kleding of soortgelijke. Dit wordt geadviseerd in verband met eventueel verstikkingsgevaar. NIET rond de hals van het kind knopen en/of bevestigen. Blijf het speenkoord controleren.

Bijtring:
Laat het kind nooit met een bijtring alleen in een box, wiegje of bed. De bijtring is te allen tijde alleen bedoelt voor gebruikt onder toezicht van een volwassene. Een bijtring kan slijtage geven door de vele wrijving en beweging van de onderdelen controleer daarom regelmatig of alle onderdelen nog vastzitten. Wanneer een bijtring in contact komt met (veel) speeksel door bijvoorbeeld kwijlen of water/vocht kunnen de materialen hun stevigheid verliezen. Ook daarom is het belangrijk om de bijtring vaak te controleren.

Zeegras Verschoonmandje:
De verschoonmandjes van Ted & Fred dienen uitsluitend gebruikt te worden op een vlakke ondergrond. Laat het kind nooit alleen wanneer deze in het verschoonmandje ligt. Het verschoonmandje is niet om op te eten of om aan te sabbelen. Zorg ervoor dat jij te allen tijde het kind in de gaten kan houden zodat jij er op kan letten dat het kind niks in zijn/haar mond kan doen om verstikkingsgevaar te voorkomen. Het verschoonmandje dient uitsluitend gebruikt te worden om het kind te verschonen, aan te kleden of andere korte activiteiten. Het mandje van Ted & Fred is GEEN slaapplek. Als jij het mandje wilt verplaatsen doet dat dan NIET met het kind in het mandje.
De verschoonmandjes zijn gemaakt van natuurlijke producten en handgemaakt en daarom bestaat de mogelijkheid dat het kleine afwijkingen heeft van de foto’s die op de webshop worden getoond.

Houten wandhaak:
De wandhaken van Ted & Fred zijn gemaakt van berkenhout. Deze haken zijn niet voor oraal gebruik en dienen alleen gebruikt te worden als wandhaak. Bij levering van de wandhaak ontvangt u een gebruiksaanwijzing hoe de haken te monteren aan de muur met daarbij de bijbehorende schroeven en plugjes.
Let op: bij installatie van de wandhaken niet binnen handbereik van kinderen houden. De schroeven en plugjes zijn niet om mee te spelen en dienen uitsluitend gebruikt te worden door volwassenen.

 

De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van onze veiligheidsvoorschriften ligt bij de eindgebruiker(s). Bij het akkoord gaan met de algemene voorwaarden wordt er bevestigd dat er kennis genomen is van deze voorschriften. Als u onze veiligheidsvoorschriften niet hanteert kan Ted & Fred op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor enig letsel of andere zaken. Bij ieder artikel waarbij de voorschriften van toepassing zijn is een gedrukt exemplaar bijgesloten, geef je het artikel cadeau aan iemand lever dan altijd de voorschriften mee zodat ook de ontvanger deze in zijn/haar bezit heeft.