Dé musthaves om in huis te hebben met een newborn

Dé musthaves om in huis te hebben met een newborn

Dé musthaves om in huis te hebben met een newborn volgens Didi van Ted & Fred

2 maanden geleden ben ik bevallen van ons vierde kindje, onze zoon Kaja. Je zou denken dat je bij een vierde echt alles wel weet en alle spullen wel kent maar niets is minder waar. Ik ontdekte weer nieuwe merken en handigheden en ik dacht dat het wel leuk was om die met jullie te delen. Ik hoop dat ik er mensen mee inspireer.

 

  1. De wollen cocoon van Hvid. Gemaakt van merinowol en echt heel zacht. Je newborn kan er heerlijk comfortabel in liggen en de cocoon is te gebruiken als het koud is en warm is. Onze Kaja heeft er de eerste weken heerlijk in gelegen. Het is vrij prijzig in aanschaf maar op Vinted zijn ze ook te vinden voor een betere prijs.
  2. De flessen van Hegen. Wat een mooie maar ook superfijne flessen. Ze zijn enorm gemakkelijk in gebruik en Kaja drinkt er heel rustig uit als hij een flesje afgekolfde melk krijgt. Zelfs mijn man is het meest tevreden over deze fles van alle flessen die wij ooit hebben gebruikt. Daarnaast ook een hele duurzame aanschaf want je kan verschillende opzetstukken kopen waardoor de flessen veel langer te gebruiken zijn.
  3. Een draagdoek. Ik kocht een nieuwe doek van MyJalou op We are pregnant en wat een fijne doek. Knoopt gemakkelijk en je newborn zit heerlijk strak tegen je aan. Ik vind zelf de eerste weken een doek echt fijner dan een draagzak omdat je met een doek je kleintje echt strak tegen je aan kan knopen als ze nog zo klein zijn maar dit is ook smaak natuurlijk.
  4. Het bevallingsjurkje: Ik kocht deze via Vinted en wat een fijn jurkje. Onwijs zacht en zit heerlijk. Door de drukknoopjes die heel ver naar beneden gaan kan je kleintje direct huid op huid liggen en het jurkje is ook heel makkelijk als je borstvoeding geeft. Maar ook als je geen borstvoeding geeft is dit jurkje een echte musthave want het zit gewoon heerlijk om te dragen in je kraamweek. Ik kocht een M/L maar ik had ook prima een L/XL kunnen hebben, ze vallen eerder wat kleiner dan groter is mijn mening.
  5. Lakentje van Fedde & Kees: Ik heb een co-sleeper lakentje van Fedde & Kees aangeschaft en wat ligt Kaja hier heerlijk onder. Het geeft een geborgen gevoel en zo hoef je niet in te bakeren. Met Bo twijfelde ik al enorm om het aan te schaffen maar niet gedaan. Nu wel en ik heb er geen spijt van.
  6. Een extra verschoonplek op je slaapkamer: Wij hebben een extra verschoonkussen op onze slaapkamer zodat we niet elke keer naar zijn kamer hoeven om te verschonen. Alles ligt hier: luiers, doekjes, vitaminen, thermometer enz. Dit scheelt veel lopen en is zeker in de kraamweek een must maar stiekem nu na 11 weken nog heel fijn.
  7. Een boxpakje van MarMar Copenhagen: Wat een heerlijke zachte stof hebben de boxpakjes van Marmar. Ik ben er echt verliefd op. Ze zitten zo heerlijk en ook de voetjes blijven goed zitten waar ik ook erg blij mee ben want dat is met andere merken wel vaak vervelend dat die voetjes niet goed blijven zitten.
  8. Voedingskussenhoes van Ilmaha: Deze kocht ik ook op We are pregnant. De teddy versie en wat een fijn ding. Wij hebben het voedingskussen met hoes in de box liggen en zo kan Kaja lekker liggen en genieten van zijn mobiel die ronddraait. Een voedingskussen is sowieso een MUSTHAVE voor iedere zwangere vrouw om aan het einde van de zwangerschap nog een klein beetje lekker te liggen en slapen. En hoe fijn dat je met deze hoes het kussen daarna ook nog kan gebruiken
  9. Numsy white noise apparaat: Ik zweer bij white noise voor die kleintjes. En het fijne van het apparaatje van Numsy is dat hij heel lang meegaat als ie volledig is opgeladen én dat het apparaatje gewoon de hele nacht aan blijft staan. Wij hebben nu golven als geluid en ik vind het zelf ook heerlijk om op de achtergrond te horen.
  10. Hydrofiele doeken: Zoveel mogelijk. Je kan er niet genoeg hebben! De eerste weken blijf je ze gebruiken en gaan er zoveel in de was wekelijks. En ook echt niet erg om veel aan te schaffen want zelfs voor mijn zoontje van 6 gebruik ik ze nog.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog zoveel dingen die handig zijn om in huis te hebben. Denk aan een dienblad voor tijdens de kraamweek zodat je heerlijk je eten en drinken op bed kan krijgen door de kraamhulp. Vaseline voor de eerste dagen als je kleintje nog meconium poep heeft. Dit smeer je dan op de billetjes zodat het niet blijft plakken want je krijgt het er zo slecht vanaf, een grote drinkfles om altijd water naast je te hebben zodat je goed kan blijven drinken, sokjes van Kruidvat want dat zijn de enige sokjes die blijven zitten om de voetjes, veel overslag rompertjes zodat je niet elke keer over het hoofdje van je baby hoeft en ga zo maar door 😊 Ik kan er een heel boek over schrijven.

Heb je nog een vraag of heb jij een leuke tip? Verstuur me een berichtje via Instagram of mail me via didi@tedenfred.nl

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd